Varșovia, orașul reconstruit

Chiar dacă capitala poloneză este mai puțin turistică decât Cracovia, la Varșovia vin tinerii puși pe distracție. Am creat pentru voi un ghid practic pentru a cunoaște activitățile de făcut la Varșovia și care sunt principalele locuri de interes ale orașului.

Urcă la bordul unui autobuz turistic. Profită de week-endul sau de sejurul la Varșovia și fă un tur cu autobuzul turistic, cea mai bună modalitate de a te orienta prin oraș și de a admira principalele situri turistice ale Varșoviei. Admiră principalele monumente ale orașului și ascultă comentariile instructive ale ghidului.

Explorează orașul vechi. Varșovia este un oraș al contrastelor, unde vechiul se îmbină cu modernul. În timp ce orașul adăpostește zgârie-nori moderni, poți descoperi un oraș vechi fermecător, de-a lungul râului Vistula. Nu doar Castelul Regal a fost distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și reconstruit. Ansamblul vechiului oraș a fost reconstruit folosindu-se cărămizile originale – în limita posibilităților – și ceea ce s-a recuperat în urma dezastrului. Vizitând Muzeul Național vei afla mai multe lucruri cu privire la istoria emoționantă a orașului.

Petrece o seară la Pawilony. Pawilony reprezintă cel mai popular loc pentru tinerii puși pe distracție. Această stradă adăpostește numai puțin de 20 de baruri, fiecare cu un decor diferit. Barurile sunt situate în cabine prefabricate. Klaps este fără îndoială unul din cele mai populare baruri din Varșovia.

După o noapte albă petrecută în barurile din Varșovia, ai cu siguranță nevoie de puțin aer curat, de o plimbare relaxantă. Dacă nu știi ce să faci la Varșovia după o noapte de distracție, îți spunem noi. O plimbare în magnificele Grădini Saxone, realizate în stilul celor de la Versailles. Grădinile adăpostesc fântâni, statui, un lac fermecător și un templu grecesc. Vizitează palatul Wilanow, un palat în stil baroc ce adăpostește la rândul său alte grădini magnifice de vizitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *