Totul despre apele vegetale

Apele vegetale sunt cele care isi fac loc in ultima vreme printre sucurile de fructe sau bauturile carbogazoase. Apa de cocos, de mesteacan, de artar, de pepene rosu, de aloe vera si chiar de cactus… exista o multime de variante pentru toate gusturile.

Surse de vitamine si de minerale, aceste ape vegetale care provin din plante sunt din ce in ce mai laudate pentru beneficiile lor.

Apa de mesteacan si de artar, direct din copac. Prelevata direct de la nivelul trunchiului, seva bruta de mesteacan este compusa din peste 95% apa. Este foarte bogata in aminoacizi, proteine si minerale, dar si in oligoelemente.

Apa de mestecan, cunoscuta mai comun sub numele de seva de mesteacan, contine foarte putine calorii. Este un elixir detox care contribuie la purificarea organismului atunci cand se schimba anotimpurile, primavara mai ales.

Apa de artar, venita direct din Canada, este mai degraba o seva extrasa direct din arbore. Altadata era consumata de catre Amerindieni pentru beneficiile sale minunate. Este plina de vitamine si de minerale, de acizi organici, de aminoacizi, de polifeonoli si de fitohormoni. O multime de compusi care fac din ea o bautura tonifianta, hidratanta si antioxidanta.

Apa de cocos, o bautura cu multiple virtuti. De ceva ani incoace, nu ai cum sa o ratezi- apa de cocos este din ce in ce mai populara si mai consumata. Apa de cocos are virtuti energizante si stimulante care permit organismului sa fie in forma. Este foarte bogata in potasiu deci lupta contra hipertensiunii arteriale. Este un antibacterian natural care poate intari sistemul imunitar.

Apa de Aloe Vera hidratanta. Apa de Aloe Vera contine o multime de micronutrienti interesanti, mecesari pentru buna functionare a organismului. Ajuta corpul sa elimine deseurile, dar nu ar trebui sa se exagereze cu ea deoarece are un usor efect laxativ.

Apa de pepene rosu. In ciuda gustului sau dulce, pepenele rosu contine foarte putine calorii si nu contine nici materii grase. Este deci un aliment ideal in cazul in care vrei sa consumi ceva fara sa te ingrasi.

Este foarte bogata in vitamina C, vitalizanta, permitand in acelasi timp sa lupti cpntra imbatranirii si a bolilor cardiovasculare.

Apa de cactus. Este un veritabil cocktail de minerale, de vitamine si de antioxidanti. Are virtuti detox si poate lupta contra radicalilor liberi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?