Top 5 alimente de evitat când este foarte cald afară

Ştii foarte bine un lucru- corpul nostru digeră în mod diferit alimentele. Unele alimente care sunt mai bogate în grăsimi, proteine, glucide sau lipide au nevoie de o perioadă mai îndelungată atunci când vine vorba despre digerarea lor. Sau unele dintre ele pot mări căldura interioară a corpului din cauza procesului de termogeneză.

Deci atunci când este foarte cald afară, nu toate alimentele sunt bune. Corpul, care este compus din 60% apă, are nevoie de hidratare. Care sunt alimentele de evitat când este foarte cald afară?

Carnea grasă. Bogată în proteine şi lipide, carnea grasă nu conţine foarte multă apă, deci este foarte greu de digerat. Consumul de proteine este cel care poate mări căldura internă a corpului prin procesul de termogeneză. Cel mai bine ar fi să consumi când este foarte cald, doar ouă, carne slabă şi peşte.

Dulciurile. Spune adio produselor de patiserie, bomboanelor, sucurilor dulci sau altor delicii dulci. Glucidele pe care le conţin sunt foarte bogate în zahăr şi au tendinţa de a mări şi ele temperatura corpului în timpul digestiei. Cel mai bine ar fi să privilegiezi o salată de fructe pe post de desert.

Alcoolul. Da, trebuie să bei când este foarte cald afară, dar nu alcool. Ai grijă deci la cocktailurile pe bază de alcool, la vinul şi la berea rece ca gheaţa care pot dezhidrata corpul. Cel mai bine ar fi să re răcoreşti cu sucurile smoothie reci sau cu cocktailurile fără gheaţă.

Cafeaua sau ceaiul. Aceste băuturi au o acţiune diuretică care pot stimula secreţiile urinare. Cel mai bine ar fi să te bazezi de infuziile de citronella sau pe cele pe bază de cimbru şi lămâie.

Condimentele. Sunt cele care pot favoriza procesul de termogeneză. Cel mai bine ar fi să bei cât mai multă apă pentru a compensa, mai ales dacă iubeşti să mănânci feluri de mâncare foarte picante.

Un comentariu la „Top 5 alimente de evitat când este foarte cald afară

  1. The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 123 movies

    Parere personala: Cel mai prost film pe care l-am vazut. Nu stiu la ce s-a mai continuat seria?! cel mai probabil pentru bani. Prima parte a fost frumoasa cu poveste… tot ce trebuie, peurma s-a stricat tot. In special partea aceasta… Dumnezeu stie la ce se mai fac inca doua parti, doua faze de actiune in tot filmul, in rest dialoguri prostesti care nu se mai termina… vorbaraie si iar vorbaraie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *