Telefonul tău smartphone te face să te îngrași?

Ai probleme cu greutatea? In mod uimitor, telefonul smartphone ar putea sa fie de vina. Conform unui studiu realizat de Kent State University din Houston, Statele Unite, telefonul mobil si multitaskingul pot sa fie in legatura cu luarea in greutate.

Deci un nou studiu pune in lumina faptul ca persoanele care petrec foarte mult timp la telefonul lor nu sunt atat de mult in forma ca si persoanele care petrec mai putin. Telefonul portabil, mereu la indemana, ne incita de exemplu, sa ne asezam mai mult…

Da, telefoanele smartphone si multitaskingul ar putea crea probleme cu greutatea. Iar specialistii sunt de parere ca folosirea acestor aparate chiar ar putea sa ne schimbe creierul. Iar multitaskingul multimedia ar putea sa fie asociat unei mai slabe stapaniri de sine de indata ce alimentele sunt la indemana.

Multitaskingul este asociat placerii? In studiul lor, specialistii au rugat 132 de studenti, cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani sa raspunda la intrebari in legatura cu capacitatea lor de a efectua mai multe sarcini in acelasi timp si placerea pe care aceasta o poate provoca. Anumite intrebari precum- Simti nevoia sa iti verifici telefonul atunci cand vorbesti cu cineva? au fost concepute pentru a se detecta o folosire compulsiva a telefonului mobil.

Folosirea compulsiva a telefonului mobil este legata de problemele cu kilogramele in plus. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca participantii care au obtinut un scor ridicat la aceste intrebari, cantaresc mai mult. Deci se poate sugera o legatura intre telefon si kilogramele in plus.

Multitaskingul nu este sanatos pe plan cognitiv. Sa fii in mod inconstient antrenat sau atras in mai multe directii de mai multe aparate nu este un lucru deloc benefic pe plan cognitiv. Un lucru care poate sa aiba eefcte neplacute si asupra altor comportamente.

Bineinteles ca studiul nu poate demonstra cu exactitate ca exact multitaskingul poate sa ingrase o persoana. Dar aceasta utilizare sau acest obicei pare sa fie in legatura directa cu problemele de greutate. Cercetatorii sunt costienti si de faptul ca tabletele sau telefoanele nu exista decat de un deceniu si ca este deci prea devreme pentru a stabili repercursiunile acestora asupra sanatatii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?