Știi care sunt beneficiile apei de vinete?

Vânăta este o legumă foarte specială, versatilă, foarte apreciată în domeniul bucătăriei, dar care se poate folosi cu succes şi în domeniul medicinal. Acest lucru se datorează incredibilei sale bogăţii în nutrienţi.

Datorită nivelului său ridicat de acid clorogenic, un foarte puternic antioxidant, vânăta te ajută să controlezi un nivel foarte ridicat de colesterol rău, să lupţi contra acţiunii radicalilor liberi sau să slăbeşti.

Iar foarte multe persoane nu cunosc virtuţile apei de vinete atunci când vine vorba despre sănătatea lor.

Reduce nivelul de colesterol. Apa de vinete este una din cele mai bune alternative naturale pentru a reduce nivelul de colesterol. Principalele beneficii ale vinetei se datorează acidului clorogenic, un compus foarte activ care poate facilita eliminarea lipidelor toxice. Vânăta mai conţine şi flavonoizi care sunt foarte utili pentru a preveni tot felul de probleme cardiace, în strânsă legătură cu un nivel ridicat de colesterol.

Poate să combată reumatismul. Acidul clorogenic din vânătă are şi o acţiune anti-inflamatorie şi antibiotică. Este de mare ajutor deci pentru a trata diferite probleme precum artrita sau reumatismul. Cei care suferă din cauza acestor afecţiuni pot să bea apa de vinete în fiecare zi. Un obicei excelent pentru a ameliora calitatea vieţii.

Poate să elimine retenţia de apă. Apa de vinete este favorita persoanelor care vor să slăbească datorită puternicii sale acţiuni diuretice. Te va ajuta astfel să elimini toate lichidele care sunt reţinute în ţesuturi. O modalitate excelentă deci de a-ţi afina silueta.

Poate să reducă grăsimea abdominală. Este una din cele mai importante particularităţi. Deoarece această legumă are o mare putere atunci când vine vorba despre acţiunea depurativă şi diuretică, vei reuşi să elimini toate toxinele şi deşeurile care duc la luarea în greutate.

Cei care vor să slăbească mai uşor îţi pot dinamiza deci rutina alimentară şi cea cu exerciţii consumând zilnic apă de vinete.

Pentru a o prepara ai nevoie de o lămâie, de un litru de apă şi de o carafă. Pune feliile de vânătă în carafă una peste alta şi adaugă sucul de la lămâie. Lasă totul peste noapte în frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *