Serialul “Unbelievable”, un serial necesar

Exista unele seriale “necesare’, pe care trebuie neaparat sa le vezi, deoarece aceastea ofera un punct de vedere al victimelor si le da speranta ca intr-o buna zi, vor fi mai bine ascultate.

Serialul « Unbelievable », este un serial ce pune accesntul pe un subiect teribil, pe cel al violului. Dar si al repercursiunilor sale, punand in lumina refuzul insittutiilor in fata violentelor fata de femei. Prin intermediul unui scenariu foarte bine gandit, serialul dezvaluie cum politia si anturajul victimei se poate indoi de veridicitatea marturiei unei femei.

Poti descoperi acest serial bulversant inspirat dintr-o poveste reala, pe Netflix, un serial din opt episoade care a facut mare valva in Statele Unite, mai ales.

Singura in fata adevarului. Marie Adler, de 18 ani, vine singura in fata comisariatului, dupa ce a fost agresata sexual de un barbat care a intrat pe fereastra in camera sa de studenta. In timpul depozitiei sale, anchetatorii dau dovada de o atitudine incredibila. Sunt agresivi si fara tact, obligand adolescenta sa repete faptele pana la epuizare. Traumatizata de oribila fapta prin care tocmai a trecut, victima isi pierde controlul in fata politistilor total incompetenti. Anturajul sau, prietenii, dar si cele doua familii cu care Marie a loucuit, ajung si ei a se indoiasca de veridicitatea povestii sale.

Un mecanism implacabil. Debutul serialului « Unbelievable » vrea sa dovedeasca cumva spectatorului faptul ca nimeni nu pare sa vrea sa o asculte pe tanara fata. Ba chiar din contra. In fiecare secunda sau minut spunem nu, acest lucru nu este posibil. Cineva cu un suflet bun, trebuie sa deschida ochii si sa vada ce se intampla cu aevarat.

Marie Adler, pare sa fie inconjurata de un mecanuism care pune sub semnul intrebarii tot ce zice si aceasta ajunge sa fie din ce in ce mai solitara. In plus, prietenii sai, apropiatii, angajatorul sau si chiar asistentii sociali o judeca in loc sa o ajute sau sa o apere. Intr-un mod foarte abil, scenaristii reusesc sa demonstreze cum tanara fata ajunge sa devina din victima, o vinovata in ochii societatii.

Va trebui, la cativa ani dupa drama, ca doi detectivi tenace si bine instruiti sa se intalneasca si sa se decida sa deschida din nou ancheta.

Astfel ca Grace si Karen, se vor alia pentur a demonstra ca violurile extrem de similare sunt opera unui singur barbat si vor permite femeilor sa isi regaseasca demnitatea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?