Semințele de lupin – top beneficii

Foarte bogate in fibre, vitamine si in proteine, semintele de lupin sunt un aliat de pret pentru sanatatea ta, cu multiple virtuti. Descopera deci citind acest articol de ce ar trebui sa le strecori aproape in fiecare preparat si ce trebuie sa faci pentru a profita de toate beneficiile lor.

Semintele de lupin sunt cea mai buna alternativa la carne. Semintele de lupin sunt foarte bogate in proteine. O ceasca de seminte de lupin contine in jur de 25 de grame de proteine, aproape intreaga cantitate ce se regaseste si in carnea de pui, in jur de 100 de grame.

Lupinul este deci o alternativa excelenta la carne in cadrul unui regim vegetarian de viata. Se recomanda de asemenea sa se consume si atunci cand cineva vrea sa slabeasca. Dar se pot consuma si de catre persoanele care fac sport si au tendinta sa piarda din masa musculara.

O leguminoasa care poate sa combata colesterolul si care poate controla diabetul. Lupinul contine destul de mult fibre si este o leguminoasa cu un indice glicemic scazut. Deci este un aliment ideal pentru:
– a preveni maladiile cardiovasculare deoarece poate limita nivelul de colesterol rau.
– a favoriza pierderea in greutate.
– a oferi o sursa de fibre importante persoanelor diabetice fara sa ridice prea tare insa nicvelul de zahar din sange.

Aceasta leguminoasa este de asemenea o sursa deloc de neglijat de tiamina, vitamina B1, o vitamina importanta pentru a metaboliza glucidele si grasimile. Poate preveni astfel maladiile metabolice precum obezitatea sau diabetul si poate favoriza de asemenea o pierdere in greutate.

De altfel, folatii, care sunt prezenti in semintele de luptin sunt de mare ajutor in formarea de globule rosii. Dar pot contribui in acelasi timp si la buna functionare a sistemului imunitar si a sistemului nervos.

Sa consumi deci seminteled de lupin in timpul sarcinii poate sa fie o idee foarte buna. Folatii participa la fomarea de noi celule, un lucru foarte important in dezvoltarea lui bebe.

Semintele de lupin fac parte din categoria leguminoaselor deci se pot prepara exact ca si lintea, fasolea sau nautul. Se pot degusta calde sau reci in salate, amestecate cu alte vegetale sau chiar in fripturi « vegetale ».

In comert se mai regaseste si faina de lupin, foarte bogata in proteine care poate inlocui faina in tot felul de preparate, venind cu cel mai delicios gust de aluna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?