Patru filme si seriale care ne învață mai multe despre autism

Vineri, in 2 aprilie, a fost Ziua Internationala a Sensibilizarii fata de Autism. Cu aceasta ocazie, putem profita pentru a-ti prezenta o lista cu filme si seriale pentru a afla mai multe despre aceasta problema de neuro-dezvoltare umana inca relativ neunoscuta.

Rain Man. In Rain Man. Dustin Hoffman are rolul lui Raymond, un autist foarte talentat de care trebuie sa se ocupe fratele sau, Tom Cruise. Incet- incet, acestia vor invata sa se cunoasca, traversand Statele Unite cu masina. Personajul lui Raymond este dotat cu o memorie perfecta, iar lui Raymond ii vine ideea de a castiga foarte multi bani la blackjack, numarand cartile.

Atypical. Atypical urmareste destinul lui Sam, un tanar de 18 ani, care descopera problemele trecerii la varsta adulta. In cautare de iubire si de independenta, Sam intreprinde o calatorie in descoperirea propriei persoane in timp ce restul familiei se confrunta cu schimbari care afecteaza propria sa viata.

Ben X. Filmul realizatorului belgian Nic Balthazar, se adreseaza tututor care au urmat la scoala cursuri de olandeza. Spune povestea lui Ben, atins de sindromul Asperger. Hartuit de colegii sai la scoala, tanarul gaseste un refugiu in jocurile video. Se pierde din ce in ce mai mult in aceasta realitate virtuala, indemnat si de sentimentele sale pentru Scarlite, pseudonimul unei tinere fete pe care nu a intalnit-o inca in viata reala.

Forrest Gump. Comedia dramatica si culta a lui Robert Zemeckis nu mentioneaza in mod explicit faptul ca personajul sau este autist. Dar acesta are o multime de probleme care ne duc cu gandul la acest lucru. Nu este foarte inteligent, dar este dotat cu un alt talent- alearga foarte repede. Este candid si traverseaza aproape un secol de istorie americana fara sa isi prea dea seama de ce se intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *