Pacific Rim: Uprising – unul dintre cele mai bune filme SF din 2018

Filmul „Pacific Rim: Uprising” sau „Revolta”, a aparut pe 23 martie 2018, fiind distribuit in Romania de Ro Image. Conflictul dintre extraterestri si supermasinile produse de om pentru a le tine piept au fost de fapt doar un preludiu pentru asaltul general la care este supusa umanitatea in „Pacific Rim: Uprising”.

Regizorul Steven S. DeKnight pune in scena cu maiestrie noul film din seria „Pacific Rim”, multumind pe deplin auditoriul, fapt dovedit de numarul extrem de mare de recenzii si vizualizari stranse intr-un timp atat de scurt pe site-urile cu filme online si in cinematografe.

Scenariul a fost realizat de Kira Snyder, Emily Carmichael, Steven S. DeKnight si T.s. Nowlin iar filmul se poate incadra cu succes in mai multe genuri, fiind atat SF, cat si de aventura si de actiune.

Distributia este ca si in filmul anterior una de exceptie, aducand in prim plan personajele indragite de fani. John Boyega este Jake Patecost, Scot Eastwood primeste rolul lui Nate Lambert iar Burn Gorman il aduce in prim plan pe medicul Germann Gttlieb. Maiestria cu care sunt scoase la lumina personajele complexe din Pacific Rim, fac din acest film 123Movie o realizare cu un succes grandios.

Actiunea este plina de dinamism si scene care tin publicul cu sufletul la gura pe intreg parcursul filmului. John Boyega il interpreteaza pe rebelul Jake Pentecost, un fost pilot care isi dorea sa se numere printre cei mai buni si al carui tata facuse istorie murind pentru victoria umanitatii. Din acel moment Jake renunta la meseria de pilot si este prins in periculoasa lume interlopa, insa in momentul in care amenintarea se dezlantuie cu scopul de a ingenunchea omenirea, Jake accepta ultima sansa de a fi ca tatal sau.

Sora lui, Majo Mori, conduce o serie noua de piloti construiti si educati in umbra razboiului. Impreuna vor pleca in misiunea de a ii razbuna pe cei cazuti si unica lor speranta este aceea de a porni o revolta impotriva amenintarii. Acestui grup se alatura pilotul Lambert si Amara, un hacker in varsta de 15 ani. Lucrand in echipa, toti acestia vor conduce revolta intr-o aventura absolut specaculoasa, unica datorita efectelor si modului de expunere.

Filmul prezinta lumea la 10 ani de la atacul extraterestru pe care oamenii au reusit sa il infranga cu ajutorul robotilor.

Criticii spun ca „Pacific Rim” se bazeaza foarte mult pe clisee. Este vorba despre personajul rebel si neinteles care simte lipsa tatalui sau, dar alege sa traiasca singur si renegat, sora mai mare care il salveaza mereu din necazuri si un copil geniu de 15 ani care construieste cei mai buni roboti – toate acestea fiind considerate clisee.

Filmul se remarca prin partea vizuala si impresioneaza prin design, pierzand putin din esenta in momentul dialogurilor. Specifici filmelor SF sunt robotii giganti foarte mobili care par reali.

Desi parerile sunt impartite in ceea ce priveste realizarea filmului „Pacific Rim: Uprising”, acesta pare sa ajunga fix in inimile spectatorilor, iar fanii se declara pe deplin multumiti de tot – de la actiune si pana la elementele tehnice de design si sunet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *