Nu ador excursiile, dar sunt benefice

Orașul nostru deși se spune că are atât de multe de vizitat, nu pot să spun că îl consider prea special. Pe mine nu mă atrag monumentele, peisajele sau ce le mai place altora. Singurul loc care pot spune că mă impresionează de fiecare dată, este grădina botanică.

Am mers de foarte multe ori în ea. Ca student am avut gratuit. Chiar de la grădiniță au început să ne ducă, probabil nu știau unde, astfel încât să nu ne piardă. Nu e gigantică, dar e mare. Nu sunt multe, dar sunt multe. Da, sună ciudat. Îmi plac florile, copacii, pârâurile. Toate se găsesc acolo.

Este un turn înalt, de unde se vede toată grădina și o parte din oraș. La baza lui sunt niște băncuțe pentru cei leneși și câteva țășnitori. Sunt și câteva sere, foarte mari și frumoase, cu de toate. De la cactuși la bananieri.

Sunt omulțime de locuri în care poți sta comod pe o băncuță, să te relaxezi privind un peisaj din natură. Când eram mai mic, nu mă prea pasiona, mi-a plăcut doar grădina japoneză și nu datorită plantelor. Acum, merg acolo pentru flori. Am văzut persoane, mai degrabă studenți, care merg să citească în liniște. Unii mai și învață, dar e destul de greu de scris fără o masă.

Am fost în fiecare an în ea, uneori de mai multe ori. Chiar și iarna este frumos, deși poți vedea doar serele, turnul și tot ce e de văzut înafară de plantele din exterior. După ce scăpăm de căldura din aceste zile, sper să nu intervină nimic și să mai fac o vizită. Acolo timpul trece atât de repede. Nu ltiu cauza, dar adevărul e că vin mai odihnit, chiar dacă am de făcut un drum destul de lung pe jos, peste 40 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *