Migdalele de pământ, cea mai în vogă noutate healthy a momentului

Ai auzit până acum de Chufa sau de migdalele de pământ? Chiar dacă sunt numite în mod comun seminţe, în realitate este vorba despre un tubercul cu o savoare de alună care te va surprinde cu siguranţă.

Migdalele de pământ nu conţin gluten şi se folosesc mai ales sub formă de făină sau băutură. Se pare că celebrele migdale mai clasice sunt deja în pericol.

Migdalele de pământ au un loc bine stabilit deja în cadrul unei alimentaţii sănătoase şi care poate alunga cu succes foamea. Sunt foarte bogate în fibre, în vitamine şi minerale, în fosfor, potasiu şi fier şi se digeră mult mai uşor decât oricare alt aliment. Deci migdalele de pământ au o mulţime de atuuri pentru a te seduce- un aport ridicat de fibre insolubile ideale pentru tranzit, vitamina E, antioxidantă, cea mai bună paletă de minerale şi de alte substanţe mai rare precum biotina sau rutin, dar şi un nivel foarte frumos de proteine vegetale.

Cum se pot consuma migdalele de pământ? Ca şi dulciurile. În Africa de Sud, migdalele de pământ sunt considerate a fi nişte delicatese. Aici lumea ronţăie seminţele uscate de migdale la fel ca şi arahidele. Se pot amesteca cu iaurtul, cu cerealele, cu brânza, cu laptele sau chiar cu salata de crudităţi.

Sub formă de lapte vegetal. Băutura pe bază de migdale de pământ este foarte nutritivă şi energizantă şi are o savoare de alună. Este foarte populară mai ales în Spania, unde poartă denumirea de „horchata de chufa”.

Versiune tartinabilă. În acest caz poate înlocui cu succes untul de migdale sau de nuci. Se poate unge pe pâine sau se poate integra în sucurile smoothie sau milksahkes.

Sub formă de făină. Unii o folosesc în salate dar se poate folosi şi pentru prăjituri sau aluatul pentru pâine.

Sub formă de ulei. Are un gust foarte apropiat de cel al uleiului de măsline şi este deci ideal în salate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *