Mănușa se schimbă, mâna e aceeași

Titul acestui articol este răspunsul pe care l-am dat de multe ori, multor persoane, atunci când îmi spuneau chestii legate de politică. Îmi spuneau: ”Hei, uite, pleacă președintele ăla și vine celălalt! Cu ăsta nou sigur o să ne fie mult mai bine, sigur o să avem salarii mari, sigur o să se ieftinească totul!

Totul o să fie perfect, mă duc să-l votez că e om bun!” Atunci le spuneam că mănușa (președintele) se schimbă dar mâna (cei din spatele lui, puterea adevărată) e aceeași cam în toate cazurile. Așa se explică și faptul că toți, înainte de alegere, au promis tot felul de lucruri bune – mai exact au mințit, dar după ce au fost votați au uitat tot ce spuseseră și au făcut la fel ca toți ceilalți de dinaintea lui.

Le-am mai spus tuturor celor care mi-au spus chestii asemănătoare frazei pe care am parafrazat-o mai sus că totul depinde doar de ei și nu de un președinte. Atâta timp cât ei muncesc și își fac treaba pe 800 lei lunar, ce îi face să creadă că cineva o să le mărească vreodată salariile din moment ce ei sunt mulțumiți cu sumele astea?

Sau cel puțin dau impresia că sunt mulțumiți? Nu-ți convine salariul actual, nu mai muncești. Dacă toți angajații vor face la fel atunci angajatorii (patronii) vor fi nevoiți să mărească salariile fiindcă nu pot face de unii singuri toată treaba. Asta e ideea iar ceea ce am spus eu acum e doar un exemplu foarte des întâlnit. Esențial e că asta se poate aplica în toate domeniile. Nu-ți convine o lege? Nu o mai respecta. Dacă toți vor face ca tine o să se modifice legea respectivă. Doar nu o să aresteze milioane de oameni.

Cam așa funcționează treburile peste tot în lume. Mai departe vă dați voi seama singuri ce e de făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *