Locuri de vizitat în Andaluzia, află care sunt

Andaluzia reprezintă o comunitate autonomă din partea de sud a Spaniei care se întinde pe 87 268 km², adică în jur de 17% din Spania. O regiune turistică ce are multe de oferit turiștilor veniți să o viziteze.

Plajele naturale din Cabo de Gata. Cabo de Gata reprezintă un parc natural din provincia Almeria al cărei nume provine de la agatele exploatate în regiune. Parcul național oferă peisaje variate, de o frumusețe răpitoare, întinderi de deșert cu cactuși și smochine și plaje saălbatice, magnifice. Vei descoperi aici unele din cele mai frumoase sate din Spania cu zone care amintesc de Vestul Îndepărtat. De altfel, această regiune atrage numeroși producători de film precum Ridley Scott care a filmat Exodus pe plaja Geoveses și scena cu păsări din filmul Indiana Jones.

Satele albe din Las Alpurrajas. Alpurrajas este supranumele dat cunoscutelor sate agățate de versantul de sud al celui mai înalt lanț muntos din Spania, Sierra Nevada. O zi în Las Alpurrajas este o experiență unică. Economia locală este bazată pe vânzarea de produse artizanale și produse gastronomice delicioase. Pe vremuri, regiunea era cunoscută drept unul din cei mai importanți producători de mătase din lume. Vei fi cu siguranță sedus de această regiune din Andaluzia.

Palatul Alhambra
Cine n-a auzit măcar o dată vorbindu-se de Granada și de cunoscutul său palat, Alhambra? Palatul este, împreună cu grădinile sale, înscris în partrimoniul mondial Unesco. Alhambra reprezintă cel mai vizitat monument din Spania, după Sagrada Familia din Barcelona. Zidurile acestui palat păstrează o istorie fascinantă.

Cordoba. Un alt loc înscris în patrimoniul mondial Unesco, la Mezquita din Cordoba merită o vizită. Construcția acestei moschei impresionante a început în anul 786 și a durat în jur de 200 de ani. Această moschee-catedrală este situată în centrul orașului turistic Cordoba. Intrarea centrală este compusă din sute de coloane și arcuri de culoarea roșie și albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *