Despre vise

Cu totii visam si, cu toate astea, multi nu stiti diverse chestii legate despre vise. Asa ca m-am decis sa adun aici cateva chestii care consider ca merita mentionate.

– La aproximativ 5 minute dupa ce ne trezim uitam jumatate din ce am visat. Apoi, dupa alte 5 minute uitam 90% din ce am visat. De aia nu ne aducem aminte, in general, ce am visat, ori ne aducem aminte pentru o perioada foarte scurta de timp.

– De la 10 ani avem in jur de 4-6 vise in fiecare seara. Adica undeva la 1460-2190 vise in fiecare an.

– In medie visam cam doua ore pe noapte, adica undeva la 6 ani din viata.

– Nu toti oamenii viseaza in culori. 1 din 8 persoane viseaza doar in alb-negru, iar restul de 7 viseasa, normal, in culori. Majoritatea persoanelor care viseaza alb-negru sunt persoane batrane.

– Atat femeile, cat si barbatii, viseaza despre sex in mod egal. Singura diferenta e ca in timp ce femeile viseaza scene fierbinti fie cu persoana iubita, fie cu actori, barbatii viseaza scene fierbinti cu mai multe femei.

– Persoanele care dorm sub 6 ore sau peste 9 ore pe noapte, au avut o rata a mortii cu pana la 30% mai mare decat persoanele care dorm undeva la 8 ore.

– Visam doar persoane pe care le-am vazut. Desi uneori avem vise cu persoane care nu ne par cunoscute, ele sunt in mod clar persoane care le-am vazut ocazional, dar pe care nu ni le amintim.

– Animalele viseaza si ele. Daca ai animale acasa, mai ales caini sau pisici, stii acest fapt. Daca nu, ai aflat tocmai acum.

– Ideea Google i-a venit lui Larry Page in timp ce acesta visa. Da, cel mai mare site din lume a fost creat din cauza unui vis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *