Cum să distrezi un copil mic

În ziua de azi copiii sunt foarte diferiţi faţă de generaţiile trecute (1980, 1990) iar pentru majoritatea părinţilor acest aspect creează diverse probleme şi dificultăţi.

O mare masă de copii se nasc deja cu cel puţin un computer sau laptop în casă plus eventuale tablete şi nelipsitele telefoane deştepte care sunt tot mai la modă în ziua de azi. Aşadar, copiii nu prea mai preferă jocurile în aer liber sau cele de societate precum monoploy şi aşa mai departe.

Dat fiind faptul că tot mai mulţi tineri părinţi se confruntă cu astfe de probleme de comportament ale copiilor lor am creat o scurtă listă cu câteva metode cu ajutorul cărora să-ţi distrezi copilul şi să-i ocupi timpul în mod sănătos şi nu prin statul cu orele în faţa calculatorului.

• Sportul – învăţaţi-vă copilul încă de la vârste fragede să facă sport. Fie că vorbim despre innot, fotbal, handbal, basket, lupte şi aşa mai departe toate au roluri esenţiale deoarece în ziua de astăzi tot mai mulţi copii se confruntă cu probleme de genul toracelui nedezvoltat sau scolioza din cauza lipsei sportului din viaţă.

• Cititul – deşi mulţi copii şi chiar oameni mari nu sunt familiarizaţi cu cititul cărţilor recomandat ar fi să vă obişnuiţi odrasla să citească cât mai mult deoarece fiecare carte în plus citită va constitui un avantaj pe viitor.

• Joaca cu animalele de companie – acest amănunt are 2 avantaje : 1. Copilul se obişnuieşte cu responsabilăţile (îi atribuiţi lui rolul de a hrăni/spăl/ îngriji animalul) şi 2. Se poate relaxa jucându-se cu animalele de companie şi chiar poate deprinde anumite abilităţi de comunicare cu acestea.

Acestea fiind spuse, dacă vă număraţi printre părinţii care se lovesc des de astfel de probleme ale copiilor lor şi nu sunteţi de acord cu prea multă tehnologie atunci metodele enumerate de mine în lista de m-ai sus s-ar putea să vă scoată din impas de câte ori aveţi astfel de probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *