Corsica și satele sale irezistibile

Pe lângă faptul că adăpostește o mulțime de orașe remarcabile, Insula Frumuseții cum mai este cunoscută Corsica posedă un număr mare de sate fermecătoare, foarte bine conservate. Aceste sate sporesc farmecul si autenticitatea Corsicii.

Nonza, unul din cele mai frumoase sate din Corsica, cocoțat pe o stâncă, oferă o priveliște vertiginoasă din turnul Paoline. După această ascensiune, fă-ți timp pentru a savura un pahar sub teii din piața orașului, cu drăguța biserică St. Julie pe fundal.

Spleocanto este un sat cocoțat la o înălțime de 600 de metri deasupra nivelului mării. Așează-te la una din magnificele terase situate în piața satului unde o fântână fermecătoare acompaniază zâmbetele jucătorilor de cărți. Biserica Santa Maria-Assunta reprezintă o minune de descoperit în mod obligatoriu: vei aprecia atât fațada acesteia cât și interiorul său în stil baroc.

Evisa este un sat mărginit de o superbă pădure de stejari, un sat pur și simplu fermecător. Câteva fântâni drăguțe sunt diseminate între casele de granit. Situat la 830 de metri altitudine, în Evisa aerul este puțin mai rece, chiar și pe timp de vară. Evisa este destinația ideală pentru pasionații de drumeții.

Pigna este un sat din Corsica cu alură de carte poștală, cu marea în fundal. Artizanii s-au instalat aici în număr mare perpetuând o mulțime de tradiții precum cea a cutiilor muzicale.

Sant’Antonio este considerat unul din cele mai frumoase sate din Franța. Poziția sa, pe o stâncă înaltă, a făcut din Sant’Antonio un loc strategic în secolul IX. Martor al acestui trecut, centrul medieval, extrem de bine păstrat, trebuie neapărat vizitat.

Sainte-Lucie de Tallano este un sat în care, la fel ca în restul satelor din Corsica, tronează o fântână drăguță în piața centrală, mărginită de terase. Aici se cultivă măsline, satul fiind cunoscut pentru faptul că produce unul din cele mai bune uleiuri de măsline din regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *