City Trip – Ierusalim, între frumusețe și istorie

Supranumit Orasul Sfant deoarece are o importanta majora in cele trei religii (crestinism, iudaism si islam), Ierusalim este incarcat de istorie si de frumuseti arhitecturale printre care o multime de monumente religioase extrem de vechi.

Biserica Sfantului Mormant este o biserica crestina situata in cartierul crestin al orasului vechi. Constructia sa dateaza din anul 326 dupa Christos si gazduieste numerosi crestini veniti in pelerinaj inca din secolul IV. Este cunoscuta atat drept sanctuar, locul crucificarii lui Iisus Christos precum si locul in care a fost depus dupa moartea sa. Este o biserica pur si simplu magnifica.

Zidul Plangerii. Cunoscut si sub numele de Zidul Kotel sau Zidul de Apus, Zidul Plangerii este situat in cartierul evreiesc. A fost construit cu scopul de a sustine esplanada templului din Ierusalim in timpul lucrarilor de renovare efectuate de catre regele Irod in primul secol inainte de Christos. Acest templu a fost distrus in timpul razboiului iudeo-roman, zidul este deci un vestigiu al templului.

Muntele Maslinilor. Situat in exteriorul Orasului Vechi, Muntele Maslinilor este unul din cele patru dealuri sacre din Ierusalim de pe care putem profita de o panorama magnifica in jurul orasului. Acesta gazduieste unul din cele mai mari cimitire evreiesti din lume. Conform traditiei evreiesti, este locul in care Mesia a trecut prima data pentru a invia mortii inainte de a se reintoarce la Ierusalim. Situat la doar 800 de metri altitudine, privelistea iti taie rasuflarea.

Gradina Ghetsimani. Este situata pe o panta a Muntelui Maslinilor, chiar in fata orasului Ierusalim, de cealalta parte a vaii Kidron. Gradina este cunoscuta in special pentru faptul ca l-a gazduit pe Iisus si pe discipolii sai in noaptea dinaintea crucificarii. Au venit sa se roage inainte ca Iisus sa fie prins. Gradina face parte din domeniul Ghetsimani despre care se spune ca este un refugiu pentru pelerini. Inca se mai gasesc aici maslini foarte vechi.

Turnul lui David. Turnul face parte din ansamblul constructiilor menite sa apere orasul. In ziua de azi este un muzeu care traseaza istoria orasului, un muzeu pe care trebuie sa il vizitezi neaparat. Citadela este un sit arheologic interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *