Cântă în fiecare zi și vei trăi mai mult!

Ai obiceiul de a fredona sub dus un cantec in fiecare dimineata? Apropiatii iti spun cu siguranta, ca vocea ta este departe de a fi agreabila, dar tu te incapatanezi si continui sa iti canti piesa preferata? Ei bine, asta inseamna ca ai o atitudine castigatoare.

De fapt, studiile recente au demonstrat nu doar ca acesta lucru foarte bun pentru sanatate, ci iti poate prelungi chiar speranta de viata.

Cu siguranta ca ai remarcat deja faptul ca daca canti, te simti mai bine dispus. Este adevarat ca atunci cand pierzi cateva clipe cu un cantec pe care il apreciezi te poti deconecta complet si sa evadezi inte-un univers total diferit. Bine, poate ca exageram putin, dar nu este necesar sa facem studii pentru a ne da seama de faptul ca muzica ne face sa traim o tona de emotii si ne face sa ne simtim cel mai bine.

Deci sa stim ca exista o relatie intre cantece si speranta de viata a unei persoane este un lucru foarte interesant.

Aparent, beneficiile muzicii sunt din ce in ce mai resimtite atunci cand o persoana canta. E simplu in fond. Spiritul, corpul si sufletului persoanei care canta sunt toate solicitate in acelasi timp. aici am putea vorbi despre latura spirituala a lucrurilor.

Din punct de vedere stiintific, cantatul poate elibera endorfinele care produc mai multa placere si care ajung pana la urma sa diminueze starea de anxietate. Alti cercetatori chiar au ajuns la concluzia ca pana la urma, cantatul poate sa produca si un anumit nivel de cortizol. Pe langa faptul ca reduce stresul, acest lucru are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Unii merg si mai departe si spun urmatoarele- cantatul este la fel de bun pentru sanatate ca si yoga.

In mod evident, profesionistii, cei care canta mereu pe scena sau la televizor, iti vor spune ca acest lucru are si un impact direct asupra respiratiei. Cantatul poate pune la treaba toate grupele de muschi din partea de sus a corpului, un plus pentru sanatatea plamanilor sau a inimii.

O persoana care sufera de maladia Parkinson si care canta in mod frecvent chiar ar putea sa observe la un moment dat o ameliorare a vocii sale.

Un lucru foarte interesant- doua persoane care dau un spectacol vocal in acelasi timp, chiar ar putea sa observe cum inimile lor ajung sa se sincronizeze.

Dar asta nu este totul. Muzica poate alunga durerile si stresul, te ajuta sa muncesti mai bine si te ajuta sa te relaxezi. Este deci cel mai frumos cadou al vietii.

Pe scurt, chiar daca cei apropiati se plang ca ii cam zgarii pe la urechi, merita sa persisti deoarece vei putea trai mai mult.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?