Beneficiile cântatului

Adori să cânți sub duș, ești fan karaoke, visezi să faci parte dintr-o formație muzicală? Motivele sunt evidente! S-a dovedit faptul că această activitate artistică are o mulțime de beneficii asupra sănătății. Descoperă câteva din ele.

Cântatul, un sport veritabil. Cântând îți lucrezi toți mușchii. Mușchii feței în special ceea ce permite menținerea elasticității și evitarea lăsării acestora. Un efect de lifting gratuit. Ceea ce nu știi poate este că, cântând, îți soliciți și restul mușchilor: îți tonifici spatele, îți lucrezi fesierii și câștigi tonus la nivelul abdomenului. Mușchii se contractă fără încetare. Pentru a cânta trebuie să ai o poziție dreaptă ceea ce îți permite să îți ameliorezi postura. Cântatul este la fel de benefic ca o ședință de fitness.

O modalitate excelentă de relaxare. Ești stresată însă nu ai timpul necesar la dispoziție pentru a practica meditația? Respirația abdominală permite relaxarea corpului și oxigenarea creierului pentru un efect relaxant imediat. In momentul în care cânți ești concentrată asupra vocii, asupra respirației, a melodiei și versurilor. Ceea ce înseamnă că vei uita preț de câteva minute de problemele personale și de stres.

Cântatul ne face mai fericiți. La fel ca orice activitate relaxantă, cântatul sporește producția de endorfine pentru un veritabil efect anti-depresiv. După ce ai terminat de cântat, vei fi mult mai bine dispusă, eliberată de emoțiile negative și această stare va dura câteva ore bune.

Cântatul dezvoltă sistemul imunitar. Unul din cele mai importante beneficii ale cântatului este faptul că ne protejează de unele boli, ba chiar optimizează tratamentul în cazul cancerului. In orice caz acesta este rezultatul unui studiu efectuat de britanici în luna aprilie a acestui an. După o oră de cântat, 193 de persoane afectate de cancer au avut nivelul de stres mult mai scăzut și un sistem imunitar stimulat de producția de proteine care contribuie la combaterea bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *