5 trucuri pentru a regăsi un ritm echilibrat la venirea toamnei

Venirea toamnei este ocazia ideala de incepe cu noi obiceiuri de la zero, de a descoperi noi activitati si de reporni cu noi baze. Profita din plin de asta pentru a pune la cale un sistem care sa te motiveze, sa te distreze si de care sa te poti tine pe termen lung.

Toamna este perioada ideala in care poti adopta o noua rutina in ceea ce priveste starea de sanatate. Este cel mai bun moment de a-ti fixa noi obiective, de a reporni de la zero si de a veni cu cateva schimbari in viata ta de zi cu zi.

Creeaza un calendar. Toata lumea are o agenda supraincarcata. Dar daca iti place sa iti planifici zilele in avans, iti poti nota noua rutina intr-un calendar sau intr-o agenda online sau pe hartie. Si in acelasi fel in care iti notezi orele sedintelor, trebuie sa incerci sa pui pe prim plan starea ta de bine mai degraba decat munca.

Suna un prieten. Vrei sa te apuci de un sport nou? Sau sa incepi sa meditezi in fiecare zi?
Cere-i unui prieten sa te insoteasca sau sa te motiveze mai mult si sa iti urmareasca progresele. Daca te vei antrena cu un prieten vei obtine incurajarea de care ai nevoie sau chiar sa te bucuri de o competitie intre prieteni. Multe studii au ajuns la concluzia ca antrenamentul cu un prieten poate sa aiba foarte multe avantaje. Trebuie sa incerci.

Variaza placerile. Daca ai posibilitatea, poti incerca noi lucruri. Iti poti schimba rutina in mod regulat pentru a nu te plictisi. Luna septembrie este perfecta pentru a testa noi activitati. Varietatea este cea mai buna idee pentru a pastra incantarea si adrenalina la cele mai inalte nivele.

Distreaza-te. Daca exercitiile, meditatia, cursurile de pictura sau plimbarile zilnice incep sa devina o adevarata corvoada, cauta ceva mai amuzant si mai motivant. Stiind ce te pasioneaza, te distreaza si te atrage cu adevarat, este o modalitate de a te explora pe tine si propria persoana.

Pastreaza motivatia. Ca de obicei, daca vei pastra unele obiceiuri noi echilibrate, vei reusi tot ceea ce iti propui si vei vedea ca nu este deloc greu. Pentru a reusi asta, poti apela la diverse tehnici, in functie de propria ta personalitate. Poti incerca deci sa iti fixezi obiective pe trei luni cel mult, poti incerca sa iti notezi progresele, sa iti ajustezi rutina in mod regulat daca ai nevoie de asta. Nu te forta sa faci ceva care te plictiseste, doar de dragul de a fi facut. Gaseste o modalitate de a de supradepasi din punct de vedere fizic si psihic si emotional in acelasi timp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?