5 semne care să te ducă cu gândul că mănânci prea mult zahăr

Oare consumi mai mult zahar decat ar trebui? Iata simptomele sau semnele care ar trebui sa te faca sa te ingrijorezi. Si sa te faca sa te gandesti ca ar trebui oarecum sa reduci zaharul pe care il consumi in viata de zi cu zi.

Ai acnee din ce in ce mai multa. Consumul de zahar in exces poate sa faca ravagii atunci cand vine vorba despre tenul tau si sa agraveze problemele legate de acnne. Studiile recente au stabilit o legatura intre regimurile bogate in zahar si severitatea problemelor cu acneea.

Te simti tot mai obosita. Daca vei consuma la pranz sau la cina prea mult zahar, sau un fel de mancare slab in proteine, cu siguranta ca te vei confrunta cu stari de oboseala dupa-masa. Poate ca te va lua si durerea de cap sau ca vei vrea se te arunci in pat. Un regim nutritiv si echilibrat nu va lasa insa ca nivelul de zahar sa scada brusc.

Suferi de hipertesiune. Presiunea ta arteriala este considerata normala daca este de 120/80 sau mai putin. Un regim bogat in glucide insa, poate sa ridice presiunea arteriala. Limitarea aportului de zahar este si mai importanta decat reducerea celui de sodiu, se pare. Un regim bogat in glucide si in glucoza-fructoza mareste considerabil riscurile de a suferi de boli cardiovasculare.

Ai fost dignosticat cu un nivelul ridicat de colesterol rau. O marire a nivelului de grasimi ce circula la tine in sange ar putea indica faptul ca se consuma prea mult zahar. Excesul de zahar poate sa scada nivelul de colesterol bun si sa il urce pe cel rau.

Te simti deprimata. Numeroase studii au juns sa stabileasca o relatie intre starile de depresie si excesul de zahar. O alimentatie constituita din glucide in special, care provin din zaharuri simple, poate sa fie asociata unor stari de depresie. Dar un regim bogat in seminte integrale, in fructe si legume proaspete este cel mai bun pentru a te ajuta sa fii cat mai bine dispusa. Anumiti nutrienti, mai ales omega 3 din pestii grasi sunt un ajutor de pret pentru a te proteja de depresie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?